2 augusti sista loppisen för sommaren 2014

Fram till klockan 14 den 2 augusti är det loppis med nästan 80 bord uthyrda vid Mörkö Bygdegård. Caféet som Bygdegårdföreningen driver ideellt är öppet halv 10 till 14.
Mellan kl 11 och 12.30 är det dags för årets chiliplantor att visa upp sig för omröstning, och alla besökare vid loppisen får lämna sin röst för den finaste plantan. Prisutdelning kl 13 med bokpriser till vinnaren, och utlottning av honungspriser bland de som röstat på vinnande plantan.

Mer info för odlarna finns nedan

Vinnaren 2013 som här utser vilken planta hon ska rösta på...

Vinnaren 2013 som här utser vilken planta hon ska rösta på…


Svårt att bestämma sig för vilken planta som är finast!  (Från augusti 2013)

Svårt att bestämma sig för vilken planta som är finast!
(Från augusti 2013)

Mörkö Bygdegårds Chilipeppar-odlings-tävling: Tävlingsinfo
Den 2 augusti senast strax före kl 11 är det dags för plantodlarna att komma till Bygdegården med sin planta till omröstningen om den finaste plantan av Jamaican Bell Chili.

UPPSTÄLLNING AV PLANTORNA FÖR OMRÖSTNING STRAX FÖRE KL 11.00 den 2 augusti.
Avtala med oss om annan inlämningstid om du inte kan komma då, se nedan.
Loppis-besökarnas omröstning om finaste Chiliplantan startar kl 11 och pågår till kl 12.30! En röst från varje besökare är tillåten, så även odlarnas.

Därefter vidtar rösträkning, och vinnaren koras vid prisutdelningen ca kl. 13. Vinnande plantans ägare får förutom äran ett bokpris! Bland alla som röstar på den vinnande plantan dras också tre vinnare där priset är varsin burk Mörköhonung.

Även om du som odlar inte tror att din planta har någon chans att vinna vill vi gärna att du visar upp den, det är skillnaderna i utseende som är roligt att se när de står där tillsammans. Och tänk på att inga odlarnamn syns vid omröstningen, vi hoppas att alla plantor kommer tillbaka en stund sen 2 augusti!
Om du som är chiliodlare inte kan vara med denna tid (senast kl 11) den 2 aug. på Bygdegården går det bra att lämna in plantan från kl 8 på morgonen och hämta den senast kl 16, eller efter annan uppgörelse. Vi tar dock inget ansvar för om något oförutsett skulle hända med den. Om du ändå inte kan medverka med din planta den 2 augusti meddela gärna det, så vi vet. Telefon till tävlingsledaren 070-250 92 75 (Sonia Nilsson Wegler) eller Bygdegårdens mail bygdegard@morko.se. Efteråt tar du förstås hem din planta och låter den växa länge till och smakar av frukterna. Om du har idéer inför fortsättning nästa år eller andra synpunkter om detta evenemang maila gärna till oss. Se även Facebook.