VILDSVINSÖN, med konstnärlig blick på samtiden….

VILDSVINSÖN, med konstnärlig blick på samtiden – att samtala (om bygden) genom konsten, den 14 juni är det premiär för konceptet här på MÖRKÖ! Välkommen!

Mörkö Bygdegård fredagen den 14 juni kl. 18.00

Inom ramen för projektet Med konstnärlig blick på samtiden har konstnären John Huntington fått spendera några dagar på Mörkö. Genom att intervjua personer och uppleva platsen har John fått en kort inblick i ön och dess historia. Utifrån dessa upplevelser har han skapat en skönlitterär historia som handlar om en öbo som återvänder hem efter en längre frånvaro.

I konstfilmen Vildsvinsön presenterar konstnären en fantasifull tolkning av situationen på Mörkö och ett par av de berättelser som finns där. Konstverket är ett experimenterande i hur olika berättelser kan sammanfogas till en, och hur information färdas mellan verkliga och fiktiva världar. I den korta filmen använder konstnären sig av ett avskalat bildspråk och en tydlig berättarröst för att ge sitt eget alternativa synsätt på platsen.

Vi bjuder på fika. Varmt välkomna!

Att ta sig till Mörkö bygdegård

Med buss:

SL-buss 785, från Södertälje: åk förbi Järna, Hölö, Oaxen till Bygdegårdens hållplats på vägen mot Skanssundet. Kolla tiderna i tabellen (www.sl.se) då bussarna inte går så ofta! (går alltså bra att ta sig hit till kl 18.00 men knappast att ta sig härifrån med buss)

Med bil:

Från E4: Hölö-avfarten, mot Mörkö, fortsätt ut på Mörkö mot Skanssundet till skylt Bygdegård=framme Koordinater GPS 59.013800,17.664700

Från Grödingesidan: Åk till Skanssundet, färja, åk några km till skylt Bygdegård=framme.